Tetoválások frissítése

2024.03.25

Fontosnak tartom, hogy a tetoválások frissítésének lehetőségeiről is beszéljünk, hiszen egyre többen keresnek fel már meglévő sminktetoválásokkal, amit szeretnének megújítani, de sajnos sok esetben akadályokba ütközünk. 

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! 

Nem minden sminktetoválás frissíthető rátetoválással! A miértje pedig számos dologban rejlik, de nézzük a lehetőségeinket:

szemöldökök:

  • Ha egy finom, kopott halvány maradvány van a bőrben, aminek a formája is ideális, akkor egy kis színkorrekciós eljárás után nagyon szép friss eredményt tudunk elérni. Ilyen esetekben a meglévő színt egy korrekciós színnel ( általában sárgával, narancs színnel, vagy egy terrakotta árnyalattal) átdolgozzuk a tetoválás felszínét, majd a választott színnel megújítjuk a tetoválást. Vannak olyan esetek, amikor szimplán a korrekciós szín is elegendő egy szép új friss tetoválás eléréséhez. Ez csak abban az esetben működhet, ha egy finom maradvány van csak a bőrben!


  • Abban az esetben, ha kopott lágy maradványunk van, de a forma borzalmas, érdemes elgondolkodni valamilyen eltávolítási módszeren (finom, lágy maradvány esetében gyakran elegendő egy Carbonos eljárás is) és ezután egy szép új forma kialakításával újragondolni a tetoválást.



  • Ha a bőrben a maradvány tömör (ez régi satíros, többször átdolgozott munkák után gyakori) akkor minden esetben szükséges az eltávolítás, hiszen a bőr nem képes korlátlan mennyiségű pigmentet befogadni, így a végeredmény soha nem lesz szép, és tartós. Átmenetileg, néhány hónapra lesz egy friss látvány, de nagyon gyorsan változik, és előbújik a régi tetoválás. Gyakori a satíros technikáknál a fényes, esetenként a bőrből "kipúposodó" heges felület, ezt mindenképpen hegkezelni kell, hiszen a pigment a heges bőrben egyáltalán nem tapad meg ideálisan. 

Ha valaki azt ígéri neked, hogy egy rátetoválással megoldja, menekülj!!! Ez LEHETETLEN! Gyógyulás után a régi tömör forma átüt majd az új színen, ha forma módosítás is történt, a szemöldököd több színben pompázik majd.

forrás: internet
forrás: internet
Forrás: Bodzási Lotti
Forrás: Bodzási Lotti


Sajnos sok esetben hiába halvány és jó formájú egy tetoválás, nem tudjuk frissíteni, mert hegesre véste a bőrt a tetováló (ez microblading esetén és satíros égi tetoválásoknál elég gyakori látvány) ilyenkor fontos a megfelelő hegkezelés! 
forrás: internet
forrás: internet

Szemhéj

  • Abban az esetben, ha a  forma rendben van, és nincs migrálás, akkor színkorrekcióval javítható, frissíthető a munka. Ha a forma nem ideális, valamilyen eltávolítás szükséges lehet!

  • Megfolyt szét terült tetoválásoknál figyelembe kel venni a megfolyás mértékét, hogy merre migrált az anyag. Ha a migrálás mértéke lefedhető egy poros technikával, akkor a tetoválás menthető, sok esetben sajnos akkora a migráció mértéke, hogy csak az eltávolítás jöhet szóba.


Mi az a migráció és mikor fordulhat elő?

A migráció nem más, mint a pigment megfolyása, terülése a tetovált területen. Ez főleg szemhéj munkáknál megfigyelhető. Több oka is lehet, nagyon erősen, erős kézzel, mélyen tetovál a szakember, és kis molekulájú pigmentekkel dolgozik. Akkor is előfordul, ha tetoválásnál a belső szemzugnál betetovál a szem belső sarkához, vagy az alsó és felső vonalat összeköti egymással! Ez sminktetoválásnál nem megengedett terület, legtöbb esetben ilyenkor a pigment szétfolyik és nagyon kellemetlen eredményt hozhat. 


forrás: internet
forrás: internet
forrás: internet
forrás: internet
forrás: Facebook
forrás: Facebook

Száj:

  • Ha a forma ideális, a szín frissíthető a megfelelő pigment kiválasztásával.

  • Ha a forma nem ideális, és újratervezéssel korrigálható, akkor a megfelelő pigmentek kiválasztásával és jó technikával, extra odafigyeléssel a tetoválás frissíthető!

  • Ha a forma a szájhús fölé lett tetoválva akkor minden esetben érdemes eltávolításon gondolkodni, hiszem a szájhús fölötti részen újratetoválás után is más színű lesz a végeredmény, egységes szín nem érhető el, hiszen a száj körüli bőr teljesen más mint a száj husis részén! Máshogy gyógyul, máshogy épül be a pigment! Ha vékony a szád, soha ne túltetoválással próbáld meg nagyobbítani!


FONTOS!!!!

 Soha semmi esetre se engedjétek, hogy a meglévő tetoválásokat testszínű rátetoválással fedjék! Ez nem megoldás, ez egy átmeneti tűzoltás, aminek a hosszútávú eredménye katasztrofális, és az eltávolítása szinte lehetetlen! 

forrás: internet
forrás: internet
Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Sokszor kérdés az is, hogy milyen időközönként szükséges a frissítés?

Ez változó lehet, függ a tetoválás színétől (halvány, lágy munka hamarabb igényel frissítést)

A tetoválás típusától. Egy régi satír akár 8+ évet is bír, de elég hamar módosíthatja a színét kedvezőtlen irányba, ami a frissítést nehezíti és sok esetben csak részleges, vagy teljes eltávolítás után lehetséges.

A soft powder technikával készült tetoválásokat 1-1,5-2 évente érdemes frissíteni, legtöbb esetben (szépen kivitelezett munka esetén) semmilyen eltávolítási módszer nem szükséges előtte.

Szemhéj esetén jellemző lehet a fakulás, szürkülés / kékülés, itt nehéz időt mondani. Amikor a vendég úgy érzi, hogy már zavaróan fakó, vagy kedvezőtlen a színe ideje a frissítésnek.

Szájnál is egyéni megítélés kérdése, ha a vendég már halványnak látja, vagy szeretne egy intenzívebb szájszínt mehet a frissítés.


Kérlek ha sminktetoválást tervezel, vagy szeretnéd a meglévőt frissíteni, jól nézz körül, mérd fel a lehetőségeket, és dönts jól, hiszen egy elrontott munkát nehéz javítani!



Az eltávolítási módszerekről egy következő bejegyzésben fogok írni nektek, hiszen számos lehetőség közül választhatunk! Ha ez is érdekes lehet számodra, vagy a jövőben szívesen olvasnál hasonló tartalmakat, iratkozz fel hírlevelemre, vagy kövess a facebook oldalamon!

Ne maradj le az új bejegyzésekről, hírekről infokról!

Hírlevél feliratkozás

* jelzés szükséges

Intuit Mailchimp

Marozsán Bernadett - Szépség blog
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el